Citronsmåkager med blå birkes

Citroner er sure og gule – cigarer er fulde af røg – Charlotte er cyklet til Thule med 2 kasser øl og et løg – så hun har nok tabt sig en smule…

Jeg taber mig i hvert fald ikke lige for tiden med alle de kager jeg bager! Jeg er jo nødt til at smage på kagerne, inden jeg serverer dem for nogen. Kommer i tanke om dengang jeg prøvede at bage scones første gang. De blev vildt flotte, og jeg ville overraske min søde nabo med dem. Så jeg pakkede dem ind og bragte dem over til dem, så de havde noget til deres kaffe senere på dagen. Bagefter gik jeg hjem og smagte på dem selv! FØJ! Jeg må have tabt natron dåsen ned i dejen. Så jeg måtte brødbetynget ringe til naboen og fraråde dem, at de spiste dem. Ja, de havde da godt nok tænkt på, om det var helt sådan scones de smagte! Pinligt! Så derfor har jeg lært på den hårde måde, altid at smage på mine kager før jeg serverer dem for nogen.

Igår bagte jeg citronsmåkager med blå birkes. De smager så godt, at jeg næsten ikke havde flere tilbage i dag, da jeg skulle fotografere dem. Det er ikke så ligetil at få kage mere i dette hus, klager min ældste datter! Heldigvis var der det dejligste solskinsvejr i formiddags og jeg nåede at fotografere småkagerne, inden min veninde hentede mig. Vi havde nemlig aftalt en shoppe-, frokost- og kaffetur til Flensborg. Det var en rigtig hyggelig tur! Men her kommer opskriften på småkagerne:

Citronsmåkager med blå birkes ca 25 stk:

 • 200 g mel
 • 50 g flormelis
 • 50 g sukker
 • reven skal af  1-2 citroner
 • 2 tsk blå birkes
 • 120 g koldt smør
 • 1 sammenpisket æg

Bland mel, flormelis, sukker, birkes og den revne citronskal og smuldr smørret deri. Igen – det letteste er at bruge en køkkenmaskine eller foodprocessor. Saml dejen med det sammenpiskede æg. Form dejen til en rulle og rul den ind i sølvpapir og læg den i køleskabet. Afkøl dejen i mindst 2 timer. Den kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Tag rullen ud og skær stykker på ca 5 mm. Bag dem på 180 grader alm ovn eller 160 grader varmluft i 10-12 min. De skal bages så de lige er blevet brune i kanten.

Så nu har du opskriften til fredag eftermiddags-hygge! Jeg vil anbefale, at du serverer the til småkagerne. Det passer bare bedre til citron end kaffe, synes jeg. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar hvis du prøver en af mine opskrifter. Så bliver jeg glad!

Reklamer

11 thoughts on “Citronsmåkager med blå birkes

 1. Kære Ulrika,
  Jeg har idag serveret dine utrolig lækre Citronsmåkager med blå birkes, for mine gæster i strikkeklubben. Må sige de faldt i særdeles godt ned i vores maver.. uhm mums filibaba:-) Tak for lækre opskrifter, og totalt tjekket blog her!

  Like

  • Kære Agnethe!
   Tusind tak for ros! Det gør mig meget glad og stolt! Ja, jeg har fået mig en hobby, der hurtigt tager en masse tid! 🙂
   Dejligt, at småkagerne faldt i dine gæsters smag! Skriv endelig igen, hvis du afprøver en anden opskrift!
   Kh Ulrika

   Like

 2. Pingback: Citronkage med blå birkes og marcipan. | Den glade kagekone

 3. Hej
  Nu er jeg i gang med at lave disse småkager for 3. gang.
  Min 9-årige datter og hendes veninder er helt tossede med dem, så en portion holder ikke ret længe når de finder kagedåsen 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: