Køkkengrej fra Paris.

20130217-113246.jpg

Der har været stille på bloggen den sidste uges tid, fordi jeg har været på ferie i Paris. Jeg havde aldrig været i Paris før, men det bliver bestemt ikke sidste gang! Sikken en vidunderlig, betagende og romantisk by. Vi boede lige midt i Paris på Rue Coquilliere i det 2. arondissement med kun 800 meter til Louvre i en skøn lejlighed, som vi havde lejet igennem http://www.myparisvisit.com. Vi kunne faktisk gå rundt til alting derfra. Lejligheden lå lige ved Les Halles, som lige for tiden er en stor byggeplads. Det generede os heldigvis ikke noget særligt. Les Halles var i gamle dage et stort fødevaremarked og derfor er der stadig mange restauranter og køkkengrejsbutikker i området. Sjovt nok lå den ældste og mest kendte butik for køkkengrej lige på vores gade – Dehillerin. Det var en sjov butik! De havde bare alt. Og jeg mener det virkelig – ALT! Jeg kunne have brugt timer og en mindre formue i den butik.

Hos Dehillerin købte jeg, noget jeg længe har ønsket mig, en Madeleine form til at bage Madeleine kager i. Har altid syntes de var så smukke og fine og delikate sådan nogle Madeleines. Nu skal jeg selv prøve at bage dem senere i dag. Så du kan nok forvente et indlæg en af de nærmeste dage om Madeleine kager. Har kigget på forskellige opskrifter i bøger og på nettet. Den mest traditionelle opskrift er med citronskal i. Det lyder godt, fordi jeg elsker jo citronkager! Men der var også nogen med marcipan. Har du prøvet at bage Madeleines? Hvilken opskrift bruger du?

Udover Madelein formen købte jeg en dims der kan lave melonkugler, en firkantet tærteform med løs bund, et dl mål, en fin marguerit udstiksform og en urtehakke kniv eller hvad kalder man sådan en?

Nå, men inden jeg går i gang med at bage Madeleines, så skal jeg lige spille violin og sætte en gang vasketøj over.

Reklamer

6 thoughts on “Køkkengrej fra Paris.

  • Ja, og hvis det ikke var fordi min familie stod udenfor butikken og trippede for at komme videre, så kunne jeg være blevet der i timevis. Der var de fineste små forme til at lave chokolader og alle slags tærtefade og briocheforme og…. Jeg var i himmelen! Og nu sidder jeg så her og ærger mig over, at jeg ikke købte dit og dat.
   Du skal ud og købe en madeleine form! Jeg bagte madeleines i dag – kig forbi på bloggen igen i løbet af ugen og find opskriften!
   Tak for din hilsen!
   Kh Ulrika

   Like

 1. Ej, er grøn af misundelse over grejet og over den lækre tur til Paris 😀 Lyder som om I havde en rigtig dejlig tur. Jeg har endnu ikke fået prøvet Madeleines af, men de det er simpelthen så yndige, at de snart på afprøves 🙂

  Mange hilsner
  Loui&Bearnaisen

  Like

  • Hej Louise!
   Ja, jeg håber på et gensyn med Paris snart igen! Hvis du kommer til Paris må du endelig besøge Dehillerin butikken. Det er en fantastisk butik, for sådanne “foodies” som os 🙂
   Du må prøve at bage Madeleines. Det er ikke så meget for smagens skyld, men fordi de er så smukke at servere for en du holder af.
   Kh Ulrika

   Like

  • Hej Mette,
   Ej, tænk alt det jeg er gået glip af! Jeg kunne have brugt hele ferien i de butikker! Min familie er sikkert taknemlig for, at jeg ikke kendte til de andre butikker :-). Det er godt, at have noget til gode. Men det vil man vel altid have, når det kommer til Paris. Vi skal helt klart derned igen inden længe! Så tusind tak for linket! Det vil jeg helt klart huske!
   Vi boede i en lejlighed på Rue Coquilliere – #124 | Louvre St Eustache hedder den i kataloget hos http://www.myparisvisit.com. Lækker stor lejlighed, som min kære far havde inviteret os til at bo i sammen med ham og min søster.
   Mvh Ulrika

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: