Svensk sirupsbrød.

Her kommer endnu en svensk opskrift fra min mor. Jeg har altid elsket det søde svenske brød. Nybagt brød med en god skive ost og kaffe til, er bare det bedste jeg ved! Men en god marmelade er heller ikke at foragte. Se opskriften til Hindbær-brombærmarmelade her

Svensk sirupsbrød:

2 1/2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
2 sammenpiskede æg
1 dl mørk sirup
100 g rugmel
200 g sigtemel
ca 300 g hvedemel
Kaffe til pensling

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sirup og de sammenpiskede æg. Hæld rugmel og sigtemel i. Tilsidst hælder du lidt af gangen hvedemelet i, indtil dejen er let og fin og slipper skålen. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i en time under et klæde. Efter en time ælter du dejen godt og ruller den ud til en lille plade. Fold den ene trediedel ind over midten og derefter den anden trediedel henover. Tril brødet til den ønskede længde og læg den i en rugbrødsform eller en stor aflang bageform. Stil dejen til hævning i en time. Kort inden du putter den i ovnen, pensler du den med kold kaffe. Det giver den flotte brune skorpe! Bag brødet på 200 grader i ca 40 min. Hvis skorpen bliver for mørk undervejs, kan du dække den med stanniol.

Hvis du er i tvivl om hvordan du ælter og former et brød, så gå ind på Facebook og synes godt om Den glade kagekone. På Facebook har jeg postet en sjov illustration fra min gode gamle “God Mad let at lave”, der viser hvordan du laver brød. Der er et link til Facebook sidst på denne side.

Her finder du andre svenske opskrifter:

Reklamer

4 thoughts on “Svensk sirupsbrød.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: