Byens bedste banankage for lockout-ramte børn.

Vi er så heldige, at vores mindste datter ikke er lockout-ramt. Men de første dage i denne uge var hendes lærer syg, og så er der jo ingen der kan vikariere. Så måtte Lille-pigen blive hjemme sammen med mor. Det var hun bestemt ikke ked af, fordi hun er temmelig misundelig på hendes storesøster der er lockout-ramt og nyder driver-livet hos farmor og farfar på 4 døgn nu. Jeg synes, her er meget stille!  Så vi glæder os allesammen til, at den store pige snart får lyst til at komme hjem. Jeg håber, at regeringen snart vil gribe ind, så vi kan få lærere og elever i gang igen ude på skolerne! I mellemtiden hygger vi om Lille-pigen, og hvad er mere hyggeligt end at bage Byens bedste banankager sammen med mor? Det var god læring for hende først at læse hele opskriften igennem, finde ingredienserne frem, måle af og så røre sammen. Det er en super nem opskrift, som børn sagtens kan lykkes med selv. På billedet har hun lagt kagerne i gulvmønster (jeg tror, hun mener sildebensmønster). Det har hun lært i matematik! Så det…

Det er en lidt speciel banankage. Man kunne også kalde den Tropisk banankage, især hvis du ikke tilsætter chokoladen og nødderne. Med ingefær og chokolade bliver det en usædvanlig lækker krydret udgave af en banankage, som ellers i traditionelle opskrifter godt kan blive lige rigelig vammel og fed efter min mening.

Byens bedste banankager:

3 bananer
reven skal og juice af 1 citron + 1 appelsin
evnt en lille smule friskrevet ingefær
125 g smeltet smør
2 æg
150 rørsukker
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Eventuelt:
50 g hasselnødder eller valnødder  og/eller 75 g hakket chokolade

Mos bananerne godt og rør det sammen med skal og juicen fra citrusfrugterne. Tilsæt evnt. ingefær. Rør æggene og smørret sammen med frugtmosen. Bland alle de tørre ingredienser og rør bananmix og melmix godt sammen. Til sidst tilsætter du chokolade og nødder, hvis du vil. Hæld dejen i muffinsforme eller lignende. Bages på 200 grader i ca 15 -20 min.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: