Madblogger-udfordringen: Filippa-æblemos, yoghurt og rugbrødsknas til brunch.

Madbloggerudfordringen er et skægt blogger-event, som Lacucinanada har fundet på. 54 madbloggere havde tilmeldt sig til at være med. Lacucinanada lavede en lodtrækning, og på den måde fik alle en blog tildelt, hvor de så skulle finde inspiration eller simpelthen lave en ret fra. Jeg fik tildelt “Opholdsrum – (som regel sunde) SU-venlige opskrifter.”
Nu er det snart 25 år siden jeg var på SU, men jeg kan med sikkerhed fortælle, at jeg bestemt ikke spiste og lavede så lækker mad dengang, som den unge dame der skriver “Opholdsrum” gør!

Jeg har surfet rundt meget på “Opholdsrum” den sidste uge. Skulle jeg lave et varmt måltid mad eller holde mig til kageopskrifterne, som Den glade kagekone først og fremmest beskæftige sig med? Så var det jeg faldt over den klassiske mormor-æblekage med æblemos, makroner og flødeskum! Den opskrift vinder altid hos mig. Men jeg laver den så tit i æblesæsonen, at mine piger er begyndt at elske at hade den. Samtidig havde jeg inviteret gæster til brunch i dag, og manglede en ret på menuen, og vores fryser har indtil flere poser med dejlig æblemos af Filippa æbler. Hvorfor ikke modernisere mormor-æblekagen til en lidt sundere variant med græsk yoghurt og hjemmelavet rugbrøds-hasselnøddeknas? Men om den ender med at være mere SU-venlig (læs billig), det har jeg altså ikke regnet på.

Rugbrødsknas

 • 1/3 gammeldags rugbrød uden kerner
 • 30-50 g smør
 • 1 dl brun farin
 • 1 dl hasselnøddeflager eller grofthakkede hasselnødder

Skær rugbrødet i grove stykker og riv det på den grove side af rivejernet. Smelt smørret på en stegepande og hæld den brune farin på. Rør farinen rundt i smørret og smid rugbrødet på panden sammen med hasselnødderne. Steg det indtil det er brunt og knusende. Hvis du ikke gider at stå der og røre, kan du også smide det ind i ovnen på 200 grader til det er færdigt. Smag på det undervejs. Måske skal der mere farin til? Lad det køle helt af inden du hælder græsk yoghurt ( jeg har brugt 2%) så æblemos, og tilsidst topper med rugbrødsknas, eller du laver lige den rækkefølge du er bedst. Man kan også bruge Skyr, men hvis piskefløde er på tilbud i din lokale Netto, så tror jeg også det vil smage helt vildt syndigt godt!

Jeg kan anbefale at du kigger forbi hos Lacucinanada og læser hvordan de forskellige bloggeren har grebet udfordringen an. Det er ganske underholdende.
Imorgen skal jeg igen på arbejde efter en dejlig friuge med masser af tid til hygge, bagning og besøg af min søster. I går lavede jeg en meget vellykket Lemon meringue til dessert. Den bedste jeg endnu har lavet. Jeg fik desværre ikke taget andre billeder end dem til Instagram. Måske skriver jeg et blogindlæg om den sidst på ugen, hvis jeg får tid. Ellers du kan tjekke billederne på Instagram @dengladekagekone så længe.

Reklamer

7 thoughts on “Madblogger-udfordringen: Filippa-æblemos, yoghurt og rugbrødsknas til brunch.

 1. Mumselimums, er vild med rugbrødsknas!
  Sådan en kunne man da også godt forkæle sig selv med en trist regnfuld mandag morgen, hva´? Er overbevist om at dine brunch gæster guffede i sig;-)

  Morede mig over din bemærkning om SU og den mad man spiste dengang – nej min var på ingen måde avanceret heller, og en af favoritterne var pasta med enten ketchup eller tomatsauce. Og så en ækel variant med tun .. bvadr.

  Skønt du har leget med – mon du er frisk på endnu en udfordring?

  La Cucina Nada

  Like

  • Haha! Ja, føj – flåede tomater med tun! Det spiste jeg også kan jeg huske! 🙂 🙂
   Det bliver til en pæn stor portion rugbrødsknas, så der er også nok til mandag morgen. Tager gerne udfordringen op en anden gang!
   Mvh Ulrika

   Like

 2. Pingback: Madblogger Udfordringen | Det er bare sundt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: