Herhjemme hos os elsker vi allesammen det søde svenske brød. Pigerne plager mig altid om, at vi skal købe det der Äntligen brød fra Pågen, når vi er ude at handle. Jeg er nem at lokke, men der er nu alligevel intet der slår hjemmelavede Polarkakor, som de kaldes i Sverige. Denne her opskrift minder rigtig meget om Äntligen brødet. Så hvis dine unger også er vilde med de der hvide firkantede brød, så skal du prøve at bage dem her til dem! De er seje og søde i smagen på den gode måde. Jeg har brugt sigtemel, men du kan evnt. bruge hvid hvede fra AMO, som er fuldkornsmel malet af hele kornet. Så bliver de lidt mere fiberholdige og sunde til brug i børnenes madpakker. De vil elske dig for det! Det garanterer jeg!
De er meget hurtige og nemme at lave. Det der kræver mest tid af dig, er at rulle “bollerne” flade. Regn med ca 1 1/2 time
Polarkakor ca 20 stk
- 50 g gær
- 50 g smør
- 5 dl vand
- 3 spsk lys sirup
- 7 g salt
- ca 700 g sigtemel eller hvid hvede
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Varm det op til det er lunkent ca 37 grader. Smuldr gæren i en bageskål og hæld smør/ vand i og rør til gæren er opløst. Tilsæt sirup, salt og hvedemel. Ælt dejen til den er glat og smidig og slipper skålen. Stil dejen til hævning i 30 min. Tænd ovnen på 250 grader. Læg bagepapir på 2-3 bagepladen. Du kan ikke få plads til mere end 4 boller af gangen. Del dejen i 20 små boller og strø hvedemel ud på bordet inden du ruller dem flade med en diameter på ca 16 cm. Prik dem rigtig godt med en gaffel og læg dem til hævning på bagepladerne i ca 15 min. Bag dem i 3-5 min lad dem afkøle på et gitter med et klæde over. Hvis du ikke spiser dem inden for et døgn, så er det bedst at fryse dem ned.
Denne her opskrift er som sagt meget populær herhjemme hos os. Men jeg savner alligevel noget den anden dag…… De var jo søde, men der manglede et eller andet. Nu er jeg kommet på det. Det var krydderierne anis og fennikel! Jeg sendte fluks manden i byen, for at købe krydderier. I morgen vil jeg bage rågsiktskakor. Jeg lover, at fortælle dig om det projekt en anden dag.
Ih hvor fantastisk, det må prøves 🙂
LikeLike
Hej Karina,
Ja, dem må du prøve at bage. 🙂 God fornøjelse!
Kh Ulrika
LikeLike
Det er jeg også nødt til at prøve 🙂 Tusind tak for al din spændende inspiration.
LikeLike
Kære Katja,
Det var så lidt! Tak fordi du læser med! God fornøjelse med bagningen!
Mvh Ulrika
LikeLike
Det er så godt med de søde, svenske brød i madpakke! Har lige kigget din fantastiske blog igennem, da jeg er på jagt efter svenske vaniljeknuder (jeg kan ikke lige stave på svensk). Jeg har fået dem i forskellige varianter, og fik også en gang opskriften af en bager, men den er jo forsvundet i rodet på mange år siden. Det er en sødet gærdej, der drejes sådan lidt fiffigt, og så er fyldet (måske mandelmasse) med vanilje smag. Og til sidst drysset med svensk perlesukker. Siger det dig noget?
LikeLike
Hej Dorte,
Sådanne vaniljbullar har jeg selvfølgelig en opskrift på! Se her:
https://lovemusicandcakes.wordpress.com/2013/11/08/nyt-fyld-til-dine-svenske-bullar-kanelaeble-og-marcipan-vanille-og-marcipan/?relatedposts_exclude=479
Jeg laver dem med marcipan og vanille 🙂 , og de smager bare fantastisk! Held og lykke med dem og god fornøjelse med at bage!
Kh Ulrika
LikeLike
Jamen, hvor er det stort. Troede jeg havde kigget igennem, men ikke grundigt nok 🙂 Tak for hjælpen!
LikeLike
Bare glad for at kunne hjælpe! 🙂 kom snart igen! Kh Ulrika
LikeLike
Hvor var de altså gode og lige tilpas i sødme. Vi var vilde med dem 🙂 De kommer helt sikkert på favoritlisten 🙂
LikeLike
Hej Katja!
Hvor dejligt med noget feedback! Skønt, at i kunne lide dem? Her i min familie hører de også til favorit bagværk!
Kh Ulrika
LikeLike
Pingback: Polarkakor med fennikel krydderi | Den glade kagekone
Pingback: Kokketraef.dk - Kokketræf / Mad / Vin / Nysgerrighed
Har du prøvet at langtidshæve dem på køl? Det fremmer brødsmagen og nedsætter gæren med mindst halvdelen; sådan bager jeg mit brød.
LikeLike
Hej Elsebeth,
Lige præcis denne opskrift har jeg ikke prøvet at lade langtidshæve, men det kan man så absolut gøre med alle brødopskrifter. Som du skriver så halverer man gærmængden, og det plejer at fungere fint. Så selvfølgelig er det også en mulighed med denne opskrift! Tak for tippet!
Mvh Ulrika
LikeLike
En anden god metode er at hæve sidste gang i raskeskab i ovnen. Så ville jeg nok kun bage 1/2 portion, da det måske ville blive et problem at få tre plader til at stå dækket med plastik (som ikke må røre brødet, da det er ret fugtigt), indtil ovnen når den rigtige temperatur.
LikeLike