Appelsin-yoghurt kage af den nemmeste slags!


Her i denne tid får jeg hele tiden købt alt for mange appelsiner. De frister mig når de ligger der i kasserne og lyser op med deres flotte orange farve her midt i en ellers kedelig grå januar. Men jeg kan slet ikke nå at spise alle de appelsiner, fordi det er kun mig der elsker appelsiner her i vores familie. Men okay, hvis jeg bager en kage med appelsiner, så glider den ned. Denne super nemme og meget lækre appelsin-yoghurt kage kan meget vel gå hen og blive en af min families nye favoritter! Alle var helt vilde med den! Hvordan jeg fandt frem til opskriften er helt sjovt.
Sidste weekend da jeg besøgte min far, fandt jeg nogle gamle fotos af min mor og far bl.a. nogle bryllupsbilleder. Min mor hun var så smuk og hun grinede stort på billedet. Jeg kom bare sådan til at savne hende…. Da jeg kom hjem gik jeg i mine egne gemmer og fandt en af hendes mange bagebøger frem. I bagebogen fandt jeg et gammelt udklip fra svensk FEMINA i 60’erne med opskrift på en Appelsin-yoghurt kage. Den kunne være sjov at lave, tænkte jeg. Egentlig er det vel bare en slags sandkage, men jeg undrede mig over, at der stod der skulle jästpulver i dejen. Er det mon tørgær de mente? Jeg tog et billede af opskriften og lagde den på Faxebook. Heldigvis har jeg stadig svenske forbindelser, og hun spurgte en gammel kollega til råds. På den måde fandt jeg ud af, at det var bagepulver jeg skulle bruge. Målene i opskriften var også lidt sjove. De var angivet i yoghurtbægre! Jeg googlede og fandt ud af, at der i de der gammeldags yoghurt bægre er 1,5 dl i. Så meldte min franske forbindelse sig, og fortalte at yoghurtkage er en klassiker i Frankrig, hvor det er en typisk børnekage, som alle børn bager. Men det lyder smart på fransk – en “Gâteau au yaourt”! Og det er da også den nemmeste kage, jeg længe har bagt! Og en oplagt kageopskrift til børn der gerne vil prøve at bage helt selv for første gang. Det kan ikke gå galt! Det er virkelig bare at blande det sammen…. Vupti..vupti! Jeg har jo en stor forkærlighed for citronkager og andre syrligt-søde kager, så jeg har også tilsat lidt ekstra citronskal til kagen. Hvis du ikke har citron, så springer du bare det over.

Appelsin-yoghurt kage 

 • 1,5 dl yoghurt naturel  (se note nederst)
 • 3 æg
 • 3 dl sukker
 • 4,5 dl mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 vanillestang eller 3 tsk vanillesukker
 •  Evnt reven skal af ½-1 hel øko citron
 • ½ dl solsikkeolie
 • 1-2 appelsiner alt efter størrelse ca 1½-2 dl
 • 1-2 spsk ahornsirup alt efter hvor søde dine appelsiner er.

Bland yoghurt med æggene og sukkeret (og kornene fra vanillestangen) – gerne i en køkkenmaskine. Pisk det godt sammen. Bland mel, bagepulver (og vanillesukker hvis du bruger det) sammen og hæld det ned i yoghurtmassen. Rør det kun lige rundt til det er blandet godt sammen. Vend nu olien i enten med en dejskraber eller på laveste hastighed på køkkenmaskinen. Put bagepapir i en aflang bageform eller smør den godt. Hæld dejen i og bag kagen på 200 grader alm ovn i 35-45 min. Eller indtil du kan prikke i kagen med et træspyd, og det kommer rent op af kagen. Løft kagen op af formen, men lad bagepapiret sidde på. Lad kagen køle af. Pres appelsinsaft og smag til med ahornsirup. Stik huller i kagen med en stor bredtandet gaffel. Imens kagen stadig er lunken, hælder du lige så forsigtigt appelsinsaft ned i den. Kagen smager allerbedst nybagt, men kan gemmes, bare du pakker den godt ind i husholdningsfilm.

NOTE den 20/1-2016: Da jeg bagte denne kage i sin tid brugte jeg græsk yoghurt 10%, men tænkte da jeg skrev blogindlægget, at det ikke gjorde nogen forskel hvilken slags yoghurt man brugte. Nu ved jeg bedre! Jeg bagte med alm. dansk yoghurt naturel den anden dag, og det smagte forfærdeligt!! Jeg blev nødt til at smide hele kagen ud! Frygteligt! Så derfor kan jeg kun anbefale,  at du bruger den tykke og ikke så sure græske yoghurt i denne kage!

20140129-172552.jpg

Reklamer

8 thoughts on “Appelsin-yoghurt kage af den nemmeste slags!

  • Hej Anette,
   Ja! Det skal hun da! Held og lykke med det! Det kan ikke gå galt! Måske skal hun lige have hjælpe med at hælde appelsinsiruppen over kagen. Men den kan også sagtens laves uden appelsinsiruppen.
   Kh Ulrika

   Like

  • Hej Birgitte,
   Du kan du måske godt. Jeg har ikke prøvet det. Men jeg synes det var lækkert på denne måde, fordi appelsinsiruppen trænger ind i kagen her og der. Så når man spiser den, er det både dejlig let citron/vanillekage der møder intensiv appelsinskage, der var så lækkert! Og så er kagen jo også dejlig svampet lækker længe på denne måde. 🙂
   Mvh Ulrika

   Like

  • Hej Anette,
   Det gør jeg måske!? 😃 Øverst i opskriften fra min mor står der 2 bægere sukker. Jeg tænker, at 1 bæger svarer til den i gammeldage lille dåse mejse- yoghurt på ca 1,5 dl. Så det ville i så fald være 2 x 1,5 dl sukker = 3 dl sukker.
   Måske har du kigget på den 1/2 bæger sukker de blander appelsinsaften med? Der har jeg valgt at bruge ahornsirup istedet.
   Håber du fik svar på dit spørgsmål? Og god bagelyst! 👍🏻
   Kh Ulrika

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: