Krydderkage med julens krydderier og tyttebærsyltetøj

Du har måske ikke lige tid til at afsætte hele eftermiddagen til at rulle og udstikke peberkager i alle mulige jule-agtige hjerte-, stjerne- og julegrise-former? Bag en dejlig Krydderkage med julens krydderier istedet, og dit hjem vil dufte af kanel, nelliker, kardemomme og ingefær. Tænd et par stearinlys, sæt kaffen over imens kagen bages færdig, og den skønneste julehygge vil indfinde sig hurtigere, end du kan nå at synge “Glade Jul”. Hvis du har inviteret til adventshygge i weekenden vil det være en oplagt kage til både glögg og alle former for skønne varme vinterdrikke. Denne kage er smag af barndom for mig, fordi det var en kage min mor ofte bagte også udenfor julesæsonen. Det er vist det man kalder en ægte svensk klassiker. Du kan finde mange andre svenske opskrifter på min blog. Brug søgefunktionen og skriv “svensk opskrift”. Så kommer der mange fine opskrifter på brød og kager og også julekager frem.

Krydderkage med julens krydderier og tyttebærsyltetøj:

  • 3 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl sødmælk
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 0,5 dl tyttebærsyletøj
  • Pynt med hvid glasur og evnt tyttebærsyltetøj

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Bland mel, bagepulver og krydderier sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og mælk skiftevis med melblandingen. Tilssidst vender du tyttebærsyltetøjet forsigtigt rundt i dejen. Smør og drys en randform eller en aflang form med rasp, inden du hælder dejen i. Bages på 175 grader alm ovn i 30-45 min. Lad kagen afkøle i ca 5 min i formen. Bank formen ned i bordet et par gange, så slipper den let formen. Stil den til afkøling på en rist. Når kagen er helt kold kan den pyntes med hvid glasur og evnt tyttebærsyltetøj på toppen.

 

5 thoughts on “Krydderkage med julens krydderier og tyttebærsyltetøj

    • Hej Jette!
      Den er ikke spor avanceret – tværtimod! Det er bare ½ dl syltetøj hældt ned i dejen, lige inden den kommer i bageformen og ind i ovnen. Super-nemt!
      Knus, Ulrika

      Like

  1. Pingback: Luciafest med familie og venner. | Den glade kagekone

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.