Hyldeblomstsaft der ikke er bitter.

Den første dag i min ferie stod jeg rigtigt tidligt op og gik over i skoven for at plukke hyldeblomster til hyldeblomstsaft. Det er snart tre uger siden allerede! Hvor bliver tiden dog af? Derfor er det måske også ved at være sidste udkald, hvis du skal nå at finde hyldeblomster i skov eller eng. For tre uger siden var vi på ferie i i Nordjylland, og der så det ud som om hylden var bagefter i forhold til Sønderjylland, hvor jeg bor. Så måske kan du nå det, hvis du bor i Nordjylland! Find din store suppegryde frem -Den er supergod til dette her.

Hyldeblomstsaft:

  • 60 skærme hyldeblomster
  • 3 kg sukker
  • 6 spsk citronsyre
  • 5 citroner – citronskal og frugtkød
  • 3 liter vand

Brug en saks til at klippe hyldeblomsterne af stilkene. Ryst dem godt, så der ikke kommer en masse småkravl med ned i gryden. Vær nøje med at du får så lidt som muligt med af stilkene. De kan gøre saften bitter! Riv citronskallen og bagefter skærer du hele den hvide hinde af citronen væk, så du kun har frugtkødet tilbage. Den hvide hinde fra citronen er også meget bitter, så derfor skal du bøvle med at skære det væk. Hæld alt i gryden sammen med sukker og citronsyre. Kog vandet op og hæld over. Stil det i køleskabet i tre dage. Derefter sier du saften i et saftfilter/klæde og hælder det tilbage i gryden og koger det op til kogepunktet. Hæld det på flaske. Afkøl og nyd!

Advertisements

2 thoughts on “Hyldeblomstsaft der ikke er bitter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: