Sommertærte med bær.

Der er så mange dejlige bær i haverne og butikkerne lige nu, som skriger efter at blive smidt i en kage! Denne sommertærte opskrift er at betragte som en slags basisopskrift til alle slags bær-tærter. Den kan bruges til hinbær, brombær, blåbær eller en blanding, ligesom jeg gjorde forleden dag. Det var faktisk bare en pose med frosne skovbær og en enkelt lidt runken nektarin fra frugtfadet i køkkenet, jeg smed ned i dejen. Jeg har også tit bagt denne tærte med rabarber, og det er også en succes. Eller med æbler! Tærten er til og med meget nem og hurtig, så det er et godt bud på en kage til uventede gæster til kaffen – Eller hvis du bare bliver lækkersulten, og har brug for en tærte lige nu og her eller i hvert fald indenfor de næste 45 minutters tid! Den smager godt sammen med en stor klat creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

Sommertærte med bær:

  • DEJ 1 til bund og top:
  • 40 g smør
  • 40 g sukker
  • 80 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • DEJ 2 -Råmasse:
  • 80 g  stuetempereret smør
  • 80 sukker
  • 2 æg
  • 80 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • korn fra 1 vanillestang eller 2 tsk vanillesukker
  • FYLD:
  • 250 g bær (hindbær, brombær, blåbær eller skovbærblanding – gerne frosne bær. Eller æbler)

Bland alle ingredienser til DEJ 1 og kør det sammen i en køkkenmaskine, eller mellem fingerne, til smulder.  Halvdelen af DEJ 1 kommes i bunden af en springform eller en smurt tærteform af porcelæn. Gem resten til toppen.

DEJ 2: Rør det bløde smør sammen med sukker til det er hvidt og let. Æggene kommes i et af gangen og der røres godt indimellem. Tilsæt mel, bagepulver og vanille og bland det sammen. Hæld DEJ 2 ovenpå DEJ 1 i formen. Derefter hælder du bærrene oveni og presser dem let ned i råmassen. Drys resten af DEJ 1 ovenpå. BAGES på 180 grader (160 grader varmluft) i 40-45 min. 

Lad kagen køle lidt af, men server den helst lun og nybagt!

2 thoughts on “Sommertærte med bær.

  1. Ser alt sammen rigtigt lækkert ud herinde! Og Boom så, så jeg polarkakor! Det skal jeg prøve! Men kom så til at blive lidt nysgerrig.. Har du smagt pågen limpan? Det der lidt toast agtige brød.. hvis du nu har og så sidder med en ide til opskriften vil jeg meget gerne høre det! Har prøvet forskellige opskrifter på hvidt brød tilsat lidt sirup men ikke helt det rigtige resultat. Mvh Justin

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: