Fastelavnsboller med vanillecreme, flødeskum og syltetøj.

Nu er det snart fastelavn, og min yngste datter er allerede begyndt at snakke om, hvad hun vil være til fastelavn. Hun vil være en rød legoklods! Så hendes kære far må snart igang med at kreere en papkasse-klods til at tage over hovedet. Imens tog vi forskud på fastelavns-glæderne og bagte vandbakkelser, som vi fyldte med vanillecreme, flødeskum og syltetøj. Det var ikke så ringe endda, og det var en rigtig hyggelig stund med familien i eftermiddags henover kaffen og fastelavnsbollerne.

Jeg lavede kun en halv portion vandbakkelsesdej. Det er altid svært at halvere opskrifter, men det gik vist udemærket. Jeg fik 7 små vandbakkelser ud af dejen. Skulle gerne have haft 8 små, men min mand og jeg delte. Så det gik alligevel. Men det var faktisk en passende størrelse. Jeg synes mange gange, at de fastelavnsboller man køber hos bageren simpelthen er for store og mægtige. De her var ca 5 cm ubagte og 7 cm da de var færdige.

Vandbakkelser 7-8 små stk.:

 • 75 g smør
 • 1,5 dl vand
 • 1 tsk sukker
 • 75 g hvedemel
 • 2 æg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Smør, vand og sukker bringes i kog i en gryde. Tilsæt hvedemel og rør det ind i dejen med et piskeris, indtil dejen samler sig og slipper gryden. Her hælder jeg dejen over i min røremaskine, og lader den stå og køle af til den er lunken – eller til du kan stikke en finger i dejen uden at brænde dig. Tilsæt æggene et af gangen, og rør godt indimellem. Brug en ske til at putte dejen på bagepladen med bagepapir på. Tag lidt vand på fingrene og glat evnt hver enkelt bolle ud med fingerne. Bag dem mindst 20 min. Meget vigtigt: ÅBEN IKKE OVNLUGEN FØR DER ER GÅET 20 MIN!!  De risikerer at falde sammen, hvis de ikke er fuldstændig færdigbagte og du åbner ovnen og slipper kold luft ind. Så hellere 2-3 min mere! Lad dem køle helt af inden du fylder dem med vanillecreme mm.

Vanillecreme:

 • 1 æg
 • 1 spsk sukker
 • ½ spsk maizenamel
 • 1,5 dl mælk
 • 2 tsk vanillesukker

Hæld det hele i en gryden. Kog det op under konstant omrøring/piskning til det er tykt. Hæld det på en tallerken og drys med sukker. Stil tallerkenen i køleskabet og lad den køle helt af. Bland det evnt med 1 dl flødeskum.

Og nu kan du så fylde dine vandbakkelser med lige hvad du har lyst til! Jeg rørte vanillecremen sammen med ca 1 dl flødeskum. Bagefter smurte jeg bollerne med 1 stor tsk hindbær/blåbærmarmelade og toppede med en generøs klat vanille-flødeskums-creme. Min yngste datter havde pyntet toppen af bollerne med fin lyserød glasur, og med et lille drys tørrede hindbær så var de klar til eftermiddagskaffen.

 

Reklamer

5 thoughts on “Fastelavnsboller med vanillecreme, flødeskum og syltetøj.

 1. Åh, hvor er det dejligt at se en opskrift, hvor det er vanillesukker og ikke stænger. Jeg synes, jeg har set en del opskrifter, hvor det ender med at blive omstændigt. Tak.

  Like

  • Hej Lis!
   Jeg bruger ellers altid vanillestænger, men det sku lige gå hurtigt i går. 😃 Så det blev til vanillesukker istedet.
   DR. Oetker har faktisk fundet på en smart vanille kværn, når man ikke lige gider bøvle med stængerne selv. Det er tørrede vanillestænger, som man kan kværne direkte i dejen, creme osv. Den er smart, synes jeg. Du kan vist købe den i de fleste store supermarkeder.
   Tak for din hilsen! Kh Ulrika

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: