Blodappelsin- rabarber marmelade er rosa guld!

Måske har du også rosa guld i fryseren? Jeg havde stadig en pose med sommerens rabarber, og i køleskabet lå der en pose med blodappelsiner. Det fik mig på ideen at lave denne fantastiske kombination. Det er den mest dekadente marmelade, jeg nogensinde har lavet! Du får ikke nogen kæmpe portion ud af dit arbejde, men det er bare en så fin og luksuriøs smagskombination. Den smager af sommer, filuris og drinks i solen. Og sikken farve! Det er det rene guld – rosa guld! 

Blodappelsin er i sæson nu, så skynd dig ud i fryseren og find sommerens sidste rabarber til denne lækre og usædvanlige marmelade.

Det er lidt besværligt, men det kan anbefales at gøre indsatsen med at filetere blodappelsinen. På den måde er du sikker på at marmeladen ikke bliver bitter. Det er de hvide hinder, der er bitre på citrusfrugterne. Så smøg ærmerne op! Det bliver du glad for!  Du får 3 alm str glas ud af portionen.

Blodappelsin-rabarber marmelade:

  • 400 g rabarber i skiver
  • 4 blodappelsiner, fileterede  
  • Reven skal af 1 blodappelsin 
  • 200 g sukker
  • 1/2 vanillestang
  • Evnt 1/4 tsk rød melatin + 1 tsk sukker 

Smid alle ingredienser i en gryde. Kog marmeladen i 10-15 min. Hvis du vil have konserveringsmiddel/ jævner i, så tilsætter det tilsidst, og lader det koge med i 1-2 min til den ønskede tykkelse. Hældes på skoldede glas, og luk straks! 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: