Blåbærtærter med bagt hasselnøddecreme.

Blåbærtærter med bagt hasselnøddecreme

Måske har du også en pose frosne blåbær i fryseren? Jeg lavede dem her i forleden, da jeg opdagede en pose frosne blåbær længst nede i kummefryseren!

Som altid når jeg bager tærte, bruger jeg den samme mørdejs opskrift. Find mørdejsopskriften her!

Jeg valgte at lave små portionstærter, men opskriften rækker til en almindelig størrelse tærteform. Jeg havde selv ikke portionsforme nok, og fik den geniale ide at bruge 2 ramekiner i stedet. Det fungerede fint. Så det er altså også en mulighed.

Bagt hasselnøddecreme:

50 g blødt smør

50 g hasselnøddekerner

50 g sukker

1 æg

Blend nødderne til helt fint nøddemel. Pisk smør, nøddemel, sukker og æg sammen til en creme. Smør cremen ud i jævnt lag på mørdejsbunden.

Blandes:

300 g blåbær (hvis du bager én stor tærte kan du få brug for flere bær – ca 500g)

1 spsk kartoffelmel

Og smid alle blåbærrene ovenpå hasselnøddecremen. Bag tærten på 220 grader i 5 minutter, skru så ned til 180 grader og bag yderligere 20-25 minutter

DSCN9633

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: