Sprød mandelsmåkage til kaffen eller desserten

Jeg har prøvet så mange gange at bage de her mandelsmåkager, men det er aldrig lykkedes mig at få dem sprøde. Nu skulle det bare lykkes – og det gjorde det! Måske fordi jeg valgte at bruge den funktion, som på mit komfur hedder “pizzafunktion”. Det er et program der kombinerer varmluft med almindelig ovnvarme nedefra. Jeg  bruger det selvfølgelig til pizza, men også når jeg bager tærte eller småkager. Hvorfor jeg ikke har tænkt på det før, ved jeg ikke. Men nu var der altså endelig succes! Og de var et perfekt indslag til den isdessert med vanille-yoghurt og nye friske jordbær, som jeg serverede igår aftes. Men de er også gode at servere til en kop kaffe. Jeg valgte at lave dem temmelig store, men det kan man gøre som man vil.

Mandelsmåkager 15 store:

  • 25 g hvedemel
  • en smule salt
  • 200 g flormelis
  • 200 g mandelflager
  • 3 sammenpiskede æg
  • 2 spsk smeltet smør

Bland mel, salt, flormelis, mandler sammen. (Sigt gerne mel og flormelis). bland det med det sammenpiskede æg og smør. Vend det forsigtigt sammen. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir med en god afstand. De flyder meget ud under bagningen. Bag kagerne indtil de er gyldne og sprøde på 150 grader varmluft (evnt pizzafunktion) i 20-25 min. 

 

Opskriften er fra en af mine yndlings bagebøger “Sødt, sådan” af Cecilie Sofie Svensson

2 thoughts on “Sprød mandelsmåkage til kaffen eller desserten

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.