Rabarber-ingefær Crumble Pie – en nem kage i en fart.

Jeg har skrevet en frygteligt masse om min sommer-yndlings-spise nemlig rabarber, de sidste par uger. Der er en kage, jeg ikke kommer udenom i den forbindelse og det er en af de bedste og nemmeste kager, du kan tænke dig – En Crumble Pie med rabarber og ingefær. I virkeligheden kan du bruge Crumbl’en til alle slags bær og frugter. Kun din fantasi sætter grænser.

Sidste uge havde jeg besøg af en veninde, der er veganer. Det kan nogen gange være en udfordring for en kageglad kagekone som mig, at finde på noget sødt, uden at det involverer noget som helst af animalsk oprindelse. Men denne Crumble Pie er et hit til veganere! Du skal bare huske, at bytte smørret ud med flydende Becel. Jeg lavede to varianter til min søde veninde – en med blåbær, pære og kardemomme og en anden med rabarber og hindbær. Men denne Crumble Pie med rabarber og ingefær er min favorit! Prøv den i denne tid, hvor rabarberen myldrer op af den danske muld. Det bliver ikke bedre!

Rabarber-ingefær Crumble pie:

150 g hvedemel
40 g mandelmel
60 g havregryn
1 tsk vanillesukker
100 g sukker
125 g smør eller tilsvarende mængde af flydende BECEL
700 g rabarber skåret i skiver
Lidt frisk ingefær skåret i småstykker
4 spsk sukker

Bland hvedemel, mandelmel, havregryn, vanillesukker, sukker sammen i en skål eller en køkkenmaskine. Skær smørret i små firkanter/ eller hæld BECEL i og saml det hurtigt sammen til det ligner reven ost. Put frugten i et ovnfast fad og strø sukker udover. fordel Crumbl’en henover det hele. Bag den ved 180 grader varmluft til den er gylden og sprød ca 20-25 min.
Server den lun fra ovnen med enten flødeskum, vanillecreme, is, creme fraiche, yoghurt rørt med vanille sukker eller lige din favorit!

9 thoughts on “Rabarber-ingefær Crumble Pie – en nem kage i en fart.

  1. Hej søde veninde !
    Nu må jeg altså prøve den opskrift.
    Hvor køber man mandelmel ? Det er jeg aldrig nogensinde stødt på.
    (Jeg er stolt af dig og din fine blog)
    Kh Marion

    Like

    • Kære Marion!
      Tusind tak! Hvor er du sød ❤
      Du kan bare male 40 g mandler i en foodprocessor eller lign indtil det er helt fin. Du har garanteret en maskine der kan det 😉 Ellers kan du købe mandelmel i Tyskland. Jeg køber det gerne i Real. Håber du får lavet en lækker crumble. Du kan også lave den med nogle af alle de lækre hindbær du har! Har du ellers overskud af Filippa'er i år? Jeg aftager gerne 🙂
      Knus fra Ulrika

      Like

      • Hej Ul
        Tak for tips. Hvis man ikke støder på det mandelmel, må man jo selv støde til, ha ha.
        Kom du bare og få nogle ævler – og en kop kaffe.
        Kh Marion

        Like

  2. Pingback: Kagebuffet til min datters konfirmation – Tips til kager der kan laves i forvejen!  | Den glade kagekone

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.